Martin Malý

Martin Malý

Kalendář v INSIDE považuji za velmi užitečný a vyčerpávající přehled akcí, nejen z oboru IT, který lze jinak jen složitě získat. Bohužel ale nemám možnost zúčastnit se ani zdaleka tolika konferencí a ostatních akcí, jak bych rád.

Z akcí naplánovaných do začátku letních prázdnin považuji za nejzajímavější, tradičně dobře obsazenou, konferenci Systémová integrace. Hlavním letošním tématem je konkurenceschopnost ČR a služby veřejné správy. Sami se velmi intenzivně věnujeme rozvoji konkurenceschopnosti našich zaměstnanců, a tedy i celé firmy, proto mě zajímá, jakým způsobem chce schopnost prosadit se na globálním trhu podpořit státní správa.

Podzimní sezóna patřila dříve především Invexu, kterého jsme se mnoho let v řadě aktivně účastnili. Ta doba už je ale dávno pryč a tak volíme pro prezentaci našich služeb a setkání se zákazníky a obchodními partnery jiné akce. V loňském roce jsme například byli partnerem pražské konference Data Storage Workshop, a proto jistě zvážíme i účast na ročníku letošním. Problematika ukládání, zabezpečení a správy dat je samozřejmě u našich partnerů a zákazníků stále aktuální, jelikož objemy firemních dat rostou exponenciální řadou a je třeba se o ně kvalifikovaně postarat.

Servodata jsou jedním z nevětších prodejců produktů Microsoft pro veřejnou správu, školství a zdravotnictví v České republice, a tak je pro nás zajímavá i konference ICT ve zdravotnictví a možnost setkat se s jejími účastníky. Jako dodavatel produktů Symantec a souvisejících školení pro IT profesionály bychom podobně mohli uvažovat také o tradiční podzimní konferenci ICT & Security.

Horkým tématem, jistě nejen u nás v Servodatech, je cloud computing. Proto uvažujeme o účasti na stejnojmenné listopadové konferenci. V loňském roce jsme byli jedním z partnerů této akce, stejně jako EMC a Microsoft, klíčoví dodavatelé technologií, které na českém trhu distribuujeme. Mnoho potenciálních zákazníků se ke cloud computingu staví rezervovaně, nebo přímo s obavami. Proto bychom rádi i nadále pomáhali s osvětou a rozptýlením pochybností nad technologií se značným přínosem pro efektivitu podnikání.

Jednou z našich hlavních konkurenčních výhod je stabilní zázemí specialistů na návrh a implementaci podnikové infrastruktury IT. Proto možná vyšleme našeho zástupce na říjnovou konferenci HR Management. Témata jako motivace a dlouhodobá spokojenost zaměstnanců jsou pro nás vždy aktuální a rozhodně oceníme zkušenosti dalších profesionálů z oboru HR.