Zcela nepracovní Vánoční tipy

Do Vánoc zbývá necelý měsíc, šílenství „černého pátku“, který v posledních letech dorazil (často v kombinaci s kyberpondělím či kybertýdnem a spíše virtuálními než skutečnými slevami) i do střední Evropy, máme téměř za sebou a tak nám snad pro jednou odpustíte vyloženě odlehčené téma úvodníku Observeru: Jak odpovědět na častou otázku: „Co bys chtěl(a) pod stromeček?“ Vánoce by jistě měly být vše, jen ne svátky konzumu a obžerství, na druhou stranu je namístě ulehčit blízkým výběr správného dárku. Začít můžete tím, že si zvolíte vhodnou platformu, kam svá přání psát a odkud je sdílet (většina navíc umí „zabránit“ tomu, že toužebně očekávané bačkory budou pod stromečkem v několika exemplářích) – například Wishlistr, nebo Wishlistie nebo Wishlist na Amazonu (není omezen jen na položky prodávané zde). Alternativ je pochopitelně více (například Tomikup nebo Dejmidárek, které dárky doporučují a pochopitelně na tom vydělávají).

Co je letošní sezónu „in“? Podle analytičky Anette Zimmermann je to zejména nositelná elektronika jako chytré hodinky a náramky. V této kategorii budou asi nejčastěji v užším výběru Apple Watch třetí generace, některé z androidích hodinek, případně modely Garminu. Popularitě se těší i zařízení s virtuálními asistenty, jako jsou Echo od Amazonu (to se ale do Česka stále oficiálně nedodává) nebo Google Home (který u nás koupíte) a Apple HomePod (který zatím nekoupíte vůbec) – výběr je tak poměrně jednoduchý (Google Home nebo Home mini). Jaké tipy bychom přidali sami? Jste-li fandové „stolní produktivity“ tak rozhodně 40” prohnutý UHD monitor, potřebuje-li váš Android nový headset, pak máme tip na jeden víc než povedený (a vcelku levný), za pomyslný vrchol konstrukce myší pro intenzivní práci považujeme tento kousek (jen pro praváky).

Jestliže jsou i pro vás svátky na konci roku jednou z mála příležitostí, kdy se v klidu začíst, doporučujeme například předplatné on-line magazínu 067.cz, jehož editorem a spoluvydavatelem je zakladatel INSIDE Petr Koubský (067 má velmi pravdivý podtitul „O tom, co vás zajímá, jen o tom ještě nevíte.“ – jako ochutnávku můžete vyzkoušet články otevřené u příležitosti stého vydání). Preferujete-li knihy ve hmotné podobě, můžeme vám doporučit rozrůstající se edici publikací připravených význačnými analytiky Gartneru – například The New CIO Leader, Infonomics nebo Digital to the Core. A pokud se chcete vydat mimo oblast IT, třeba do světa chemických a fyzikálních reakcí probíhajících v kuchyňském hrnci, není nad klasiku od Harolda McGee – On Food and Cooking.

Další komentáře

Jak motivovat zaměstnance k návratu do kanceláře

Způsoby, jak mohou organizace úspěšně motivovat zaměstnance k návratu do kanceláře, jsou už druhým rokem častým tématem diskusí a přednášek. Snaha o zavedení povinnosti docházet na pracoviště nemusí vždy vést k žádoucím výsledkům – může negativně ovlivnit nejen produktivitu ale také ochotu setrvat u zaměstnavatele, zejména pokud nejsou pravidla pro návrat sestavena strategicky a transparentně, zdůrazňují analytici Gartneru. Namísto zavádění povinnosti by firmy měly rozvíjet strategie jimiž zvýší zájem zaměstnanců o docházení na...

Šest klíčových trendů pro oblast vývoje softwaru

Zdroj Šest klíčových trendů pro oblast vývoje softwaru bylo představeno minulý týden na konferenci Gartner Application Innovation & Business Solutions Summit v Londýně:  „Lídři odpovědní za vývoj softwaru jsou pod neustálým tlakem ohledně zavádění moderních architektur a technologií. Aby se jim dařilo, potřebují vědět, které trendy mají největší potenciální dopad na jejich digitální úsilí v kontextu reálného časového horizontu,“ zdůrazňuje viceprezident a analytik Gartneru Joachim Herschmann....