Speciál: Vánoční knižní tipy

Speciál: Vánoční knižní tipy

Vybrali jsme pro vás několik tipů na zajímavé knihy, s nimiž můžete strávit příjemné chvíle na přelomu roku, nebo je nadělit někomu blízkému se zájmem o technologie a/nebo byznys.

-> Hooked: How to Build Habit-Forming Products od Nira Eyala zkoumá pozadí odvětví jako jsou hry a reklama a s využití poznatků z behaviorální psychologie hledá odpověď na otázku jak se vytvářejí produkty, které jako uživatelé jenoduše nechceme dát z ruky.

-> The Inevitable: Understanding 12 technological forces that will shape our future – jak by mohlo vypadat příštích 30 let našeho života podle Kevina Kellyho a 12 technologických imperativů, které považuje na nejdůležitější (v čele s virtuální realitou, AI a digitální ekonomikou, pochopitelně)?

-> Rise of the Machines: the lost story of cybernetics – na počátky příběhu kybernetiky, jež se začaly psát na přelomu 40. a 50. let (a vlastně i o něco dříve) a klíčové osobnosti jako byl Norbert Wiener jsme poněkud pozapomněli. S Thomasem Ridem se do této doby můžete vrátit (případně, máte-li jen trochu času, můžete tak učinit v několika dílech seriálu, který náš šéfredaktor před lety zpracovat pro Root.cz například zde, zde a zde.

-> Zajímá-li vás spíše literatura byznysového charatkeru, můžete zkusit například knihu The Open Organization od CEO Red Hat Jima Whitehursta, nebo Hit Refresh od CEO Microsoftu Satya Nadelly která se pohybuje na pomezí polemiky a autobiografie.

-> A konečně poslední tip je klasická sci-fi netradiční provenience – Trilogie Vzpomínek na Zemi Liou Cch’ -Sina podle mnohých obstojí vedle takových eposů jako je Nadace, Vesmírná Odyssea, Trilogie Rámy nebo Duna.