Gartner IT Symposium/Xpo 2021: i letos virtuálně

Garner IT Symposium/Xpo si i v roce 2021 zachová v USA i Evropě loňskou virtuální podobu – důvodem je především aktuální nepříznivá situace, jež nedává velké naděje, že by v říjnu v Orlandu, respektive v listopadu v Barceloně, bylo možné uskutečnit tradiční konferenci, byť s jistými omezeními a pravidly. Sympozium ale i ve své virtuální podobě zůstává nejvýznamnějším světovým setkáním CIO, IT ředitelů a vedoucích pracovníků v oblasti IT a nabídne možnost virtuálně se propojit s analytiky a dalšími experty Gartneru i vizionáři a poskytovateli inovativních řešení a společně probrat přístup k digitální byznysové strategii a využívání i řízení technologií.

CIO byli společně se svými týmy v IT organizacích zvyklí zvládat změny a otřesy, události minulého roku ale posunuly jejich vynalézavost do (často i pro ně samotné) nečekaných výšin. Nyní je čas těchto zkušeností, silnější pozice a nově získaného vlivu využít a posunout se dál. Sloganem letošního Gartner Symposia je proto „Dosáhněte dál“ (Reach Beyond). Sympozium účastníkům ukáže, jak mohou CIO spolu se svým týmem nejlépe rozšířit své sféry vlivu v organizaci, posunout hranice kreativity, prozkoumat vizionářské technologie a digitální inovace nové generace. Jinými slovy: vzhledem k tomu, že IT je v centru pozornosti, mají CIO a vedoucí pracovníci v oblasti technologií jedinečnou příležitost dosáhnout dál a učinit odvážné kroky, o kterých se jim dříve ani nezdálo, že jsou možné.

Jedním z klíčových úkolů CIO a vedoucích pracovníků v IT bude v nadcházejících měsících a letech přehodnocení rolí lidí, dat a technologií při vytváření hodnot – tomuto tématu bude věnována jak úvodní plenární přednáška Sympozia (keynote) „Where next“, tak řada navazujících přednášek, seminářů a workshopů. Kromě tradičního obsahu Gartner Symposia, jako jsou nejdůležitější strategické technologické trendy a předpovědi analytiků pro nadcházející léta či výsledky průzkumů 2022 CIO Agenda a CEO Concerns 2021–2022, připravili analytici i nová témata „Future of Work Reinvented“ či „Roadmap to Renewal: Gartner 2022 Board of Directors Survey“.

Podobně jako před rokem také letos se INSIDE zapojí do přípravy lokálního doprovodného programu Gartner Symposia, o jeho formě, podobě a obsahu vás budeme během podzimu informovat. Evropské Gartner IT Symposium/Xpo Virtual se uskuteční 8.–11. listopadu 2021, více o chystaném programu a přednáškách se dozvíte na webu konference (anglicky).

Další komentáře

Jak motivovat zaměstnance k návratu do kanceláře

Způsoby, jak mohou organizace úspěšně motivovat zaměstnance k návratu do kanceláře, jsou už druhým rokem častým tématem diskusí a přednášek. Snaha o zavedení povinnosti docházet na pracoviště nemusí vždy vést k žádoucím výsledkům – může negativně ovlivnit nejen produktivitu ale také ochotu setrvat u zaměstnavatele, zejména pokud nejsou pravidla pro návrat sestavena strategicky a transparentně, zdůrazňují analytici Gartneru. Namísto zavádění povinnosti by firmy měly rozvíjet strategie jimiž zvýší zájem zaměstnanců o docházení na...

Šest klíčových trendů pro oblast vývoje softwaru

Zdroj Šest klíčových trendů pro oblast vývoje softwaru bylo představeno minulý týden na konferenci Gartner Application Innovation & Business Solutions Summit v Londýně:  „Lídři odpovědní za vývoj softwaru jsou pod neustálým tlakem ohledně zavádění moderních architektur a technologií. Aby se jim dařilo, potřebují vědět, které trendy mají největší potenciální dopad na jejich digitální úsilí v kontextu reálného časového horizontu,“ zdůrazňuje viceprezident a analytik Gartneru Joachim Herschmann....