Gartner Free Preview: Tipy na studie zdarma

Gartner Free Preview: Tipy na studie zdarma

Vážení čtenáři Reportu

Podobně jako v předchozím čísle i tentokrát jsme pro vás připravili přehled studií, které jsou k dispozici bezplatně v rámci tzv. "free preview of Gartner research". Protože jsme prostor v čísle věnovali ukázkám ze studií a materiálů CEB, které jsou nově k dispozici v rámci vybraných variant předplatného Gartner, přinášíme vám tento přehled v online verzi.

Připomínáme, že pro bezplatný přístup je třeba si vytvořit účet na portále Gartner (doporučujeme použít Váš pracovní e-mail). Po přihlášení stačí kliknout v horním menu na položku "research" a následně na "free research" v pravé části obrazovky a v pravé části další obrazovky odkaz v rámečku Research/More. Nebo použijte tento přímý odkaz.Studie se standardně řadí od nejstarší, můžete si ale nastavit vlastní filtry nebo výpis bezplatně dosutpných materiálů zveřejněných v jednotlivých měsících. Můžete také použít naše přímé odkazy u anotací níže.

 

IoT Technology Disruptions: A Gartner Trend Insight Report

15. červen 2017, Analytici: Snajit Ganguli, Ted Friedman

//www.gartner.com/doc/3738060

O internetu věcí se hovoří jako o jednom z hlavních "disruptorů" - technologií či technologických oblastí, které zásadně promění fungování řady odvětví - jejich obchodní ekosysystémy a modely, způsoby jak jsou spravována aktiva, řízeni zaměstnanci apod.

Studie Gartneru shrnuje pět hlavních oblastí, které IoT zásadně ovlivní či naruší:

  • Senzory a snímání
  • Komunikaci
  • Konání/řízení
  • Chápání vycházející z dat a jejich analýzy
  • Bezpečnost

Naleznete v ní také zjednodušenou verzi referenčního modelu IoT architektury, přehled nejčastějších překážek úspěšnosti IoT projektů a také přehled studií Gartner, které jsou IoT věnovány (ty samotné už jsou ale přístupné v rámci předplatného služeb Gartner).

 

Architecting and Planning for IoT Success: A Gartner Trend Insight Report

10. května 2017, Analytik: Erik T. Heidt

//gartner.com/doc/3710618

Také další ze studií dostupných v rámci programu "free preview" je zaměřena na oblast internetu věcí. Materiál je určen zejména pro seznámení se s IoT z hlediska základních příprav pro návrh či výběr vhodné strategie - nabízí stručný přehled pěti hlavních kroků kterými si během tvorby a realizace strategie většina organizací projde a vysvětluje že internet věcí má pět vrstev (zařízení, komunikace, informace, funkce a procesy) a lze jej rozdělit na tři hlavní sféry - okraj (typicky zařízení), platformu a podnik. Do pěti vrstev lze také rozdělit analytické systémy IoT (podnikové, platformní, analýza na bránách, analýza na zařízení a konečně na senzorech a čidlech).

 

Studie z oblasti marketingu a zákaznických strategií

Gartner pokrývá svými studiemi vedle témat jako je tradiční IT či digitální transformace také další oblasti. Vedle nedávno začleněného obsahu CEB kterému jsme se věnovali v Reportu 2-2017 je to také například oblast marketingu a zákaznických strategií. I zde jsou vybrané studie dostupné zdarma - pro stažení je vždy třeba vyplnit krátký dotazník. Vzhledem k tomu, že se bezplatně nabízené studie průběžně mění, uvádíme pouze odkaz na jejich přehled níže a výčet některých aktuálně dostupných.

 

  • Průzkum výdajů CMO pro rok 2016-2017 (Gartner 2016-2017 CMO Spend Survey)
  • Tři kroky ke skvělé zákaznické zkušenosti (Three steps to customer experience excellence)
  • Jak řídit úspěšné zákaznicky orientované kampaně (Orchestrate Successful Customer Centric Campaings)
  • a další... na:

//www.gartner.com/marketing/insights/research-previews