2016: třicet českých a slovenských hackathonů

Více než třicet hackathonů se uskutečnilo v minulém roce v Česku a na Slovensku.  Nejoblíbenějšími měsíci jsou jednoznačně březen, duben, říjen a listopad – z akcí, které zachytil monitoring INSIDE, to byly plné dvě třetiny (tedy víc než 20). Nejčastějšími organizátory jsou dodavatelé IT (zejména softwaru), vysoké školy a start-upy, roste ale i počet akcí pořádaných bankami, operátory nebo organizacemi veřejné správy – například regulátory.

Historie hackathonů, tedy jakýchsi digitálních (nejčastěji programátorských, ale též designových či konceptuálních) soustředění je bezmála dvacet let dlouhá. Vůbec první doložené akce tohoto typu se odehrály v roce 1999 v Kanadě a USA – kupodivu prakticky nezávisle na sobě v rozpětí necelých dvou týdnů. V Česku a na Slovensku jejich popularita roste zejména v posledních tří až pěti letech.

Některé z akcí již mají i u nás víceletou tradici, což ukazuje, že se svým organizátorům osvědčují – ať už jde o navržení prototypů nových aplikací, služeb či produktů, nebo experimentování s konkrétními vývojářskými či cloudovými nástroji a platformami. Hackathony také výrazně pomáhají rozvoji oblastí, jako je využívání otevřených a propojených dat (zde jsou často aktivní právě regulátoři, organizace státní správy či samosprávy a také některé nadace).

Podrobné téma věnované hackathonům jsme připravili do aktuálního tištěného Reportu. Dozvíte se v něm nejen, k čemu mohou být hackathony užitečné, ale také jak vytvořit plán pro jejich přípravu a organizaci, na jaké možné přínosy se zaměřit a jaká rizika řídit a minimalizovat. Připravili jsme také přehled tuzemských (českých a slovenských) hackathonů, jež se uskutečnily v minulém roce a prvním pololetí roku letošního – mapovali jsme také rozpětí odměn účastníkům či přihlášeným týmům.

Máte zkušenosti s organizováním nebo účastí v hackathonu? Napište nám a podělte se s ostatními čtenáři Observeru – co bylo největším přínosem a co naopak nejobtížnější? Splnil vaše očekávání?

Další komentáře

Jak motivovat zaměstnance k návratu do kanceláře

Způsoby, jak mohou organizace úspěšně motivovat zaměstnance k návratu do kanceláře, jsou už druhým rokem častým tématem diskusí a přednášek. Snaha o zavedení povinnosti docházet na pracoviště nemusí vždy vést k žádoucím výsledkům – může negativně ovlivnit nejen produktivitu ale také ochotu setrvat u zaměstnavatele, zejména pokud nejsou pravidla pro návrat sestavena strategicky a transparentně, zdůrazňují analytici Gartneru. Namísto zavádění povinnosti by firmy měly rozvíjet strategie jimiž zvýší zájem zaměstnanců o docházení na...

Šest klíčových trendů pro oblast vývoje softwaru

Zdroj Šest klíčových trendů pro oblast vývoje softwaru bylo představeno minulý týden na konferenci Gartner Application Innovation & Business Solutions Summit v Londýně:  „Lídři odpovědní za vývoj softwaru jsou pod neustálým tlakem ohledně zavádění moderních architektur a technologií. Aby se jim dařilo, potřebují vědět, které trendy mají největší potenciální dopad na jejich digitální úsilí v kontextu reálného časového horizontu,“ zdůrazňuje viceprezident a analytik Gartneru Joachim Herschmann....